Babyspa: Ontspannen Met Je Baby - Baby Spa Kasterlee

Published Dec 27, 21
7 min read

De Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Herentals

Ons Klein Geluk - Baby Spa - Pretechografie - Zwangerschapsmassage - Herentals

Nederrij 48, 2200 Herentals
03 304 76 28
Baby Spa

Dat moest ik gewoon ontdekken. Wellness voor een baby, dat kan toch alleen maar goed zijn? Ik ging eerst en vooral eens een kijkje nemen op haar website, Precho. Dat zag er alvast mooi uit en onderbouwd met (medische) artikels. Ik maakt een afspraak en ging samen met manlief en Lex op pad.

We waren benieuwd. Na je reservatie krijg je een voorbereiding toegestuurd zodat je weet wat je het best kan doen wanneer je komt. Je kan het best gaan na een lange dut en een voeding. Een half uur voor we gingen gaven we Lex dus nog een fles. In de auto viel hij in slaap.

Baby Spa: Ultieme Ontspanning Voor Je Kleine En Jou - Baby Spa Bornem

Relaxerende muziek, lekker warm en zen. De inrichting paste ook helemaal bij onze stijl. De baby spa is met zijn drietjes indien er op die moment 3 mensen (of koppels) geboekt hebben. We moesten nog even wachten op de andere mama’s maar die kwamen er niet veel later ook aan.

Een sympathieke fijne madam. Dan was tijd om de kids te laten genieten. Genieten in het water Lex kreeg een zwemband en een ecologische zwemluier aan. (Chiara houdt van eco!) De band is zacht en veilig en er is een inkeping waarop hun kinnetjes rusten. Zo kunnen ze ontspannen drijven in het water, in een houding die niet schadelijk is. baby spa.

De Nummer ééN Baby Spa In België - Baby Spa Borgerhout

al enkele keren bij de osteopaat van Noordbaby geweest en die bevestigde dat dit geen kwaad kan zolang de nek niet in een bepaalde houding gedwongen wordt waarbij de baby’s verplicht zijn omhoog te kijken. Dit was hier zeker niet het geval. Lex vond het duidelijk heerlijk in het water van de Baby Spa.Met bubbels en chloorvrij proper water van 35 graden. Zalig. We kregen vaak een lach op zijn gezicht en hij dobberde lekker rond. Ook experimenteerde hij met zijn voetjes, duwde zich af, ging even op de buik dobberen enzovoort. Heerlijk om te zien, echt waar. Na ongeveer 20 minuten was het tijd om eruit te gaan.

Puur Baby Spa & Wellness - Hydrotherapie En Massages Voor ... - Baby Spa Wijnegem

We kregen biologische massageolie en een demonstratie van Chiara. De beentjes en de rug werden gemasseerd en het was een fijn moment tussen mama en zoon. Ik dacht dat Lex ging huilen maar dat was zeker niet het geval. Dat kunnen we dus meer doen. Ook thuis kan je perfect een babymassage geven uiteraard.

Dat deden we. Blijkbaar zijn de baby’s hongerig na zo’n sessie in de Baby Wellness. Totally Zen Onze eerste sessie baby wellness is geslaagd. Nog 4 te gaan en we kijken er zeker naar uit! Lex vond het overduidelijk heel leuk en wij ook. Het is ontspannend en een leuk momentje samen met de baby.

De Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Herentals

Het is een aanrader… VLOG Wil jij zien hoe wij genoten van de Baby Spa? Kijk dan naar onze VLOG (oh ja en abonneer je meteen even op mijn kanaal hihi) XOXO Nathalie .

Maar naast de fysieke en mentale ondersteuning is het voor jouw baby vooral ook een heerlijke bezigheid om vrij te kunnen ronddobberen en trappelen in het warme water. En voor jullie als ouders, familie en vrienden, is het prachtig om dit unieke moment te aanschouwen. Kijk rustig verder op onze site naar de mogelijkheden in onze Baby wellness.

De Baby Spa - Float, Shantala, Hydrotherapie éN Wellness - Baby Spa Arendonk

Lieve mensen, ook wij nemen de Corona maatregelen in acht. Het volgende gaat gebeuren:Qr code wordt bij binnenkomst gescand. Een onjuiste QR-code, wordt een mondkapje verplicht. Bij het niet volgen van de richtlijnen zijn wij genoodzaakt om de toegang tot onze baby spa te weigeren. We hopen jullie graag snel te zien 😀.

Puur Baby Spa & Wellness is een wellness centrum dat naast het beleven van een plezierige dag met jouw baby, gezondheidsvoordelen biedt. Bij Puur Baby Spa & Wellness staat de wellbeing van ouders, baby’s en kinderen centraal. Dit doen we vanuit het besef dat wellbeing een noodzaak is voor een goede hechting tussen ouders en kind, het bevorderen van een goede ontwikkeling bij baby’s en een gezonde levensbalans bij jonge kinderen.

De Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Duffel

Baby Spa: Ultieme Ontspanning Voor Je Kleine En Jou - Baby Spa BerchemDe Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Borsbeek


De Baby Spa - Float, Shantala, Hydrotherapie éN Wellness - Baby Spa OlenDe Baby Spa - Float, Shantala, Hydrotherapie éN Wellness - Baby Spa Beerse


Baby’s worden puur geboren. Voor je baby wil je alleen het allerbeste, zodat dit prille lijfje zo puur mogelijk blijft. Daarom maken wij bij Puur Baby Spa & Wellness alleen gebruik van puur natuurlijke producten zonder schadelijke stoffen.

Vanaf welke leeftijd naar de baby spa? Omdat het water na iedere float sessie wordt ververst, mag je baby eerder naar een baby spa dan naar een gewoon zwembad. Je baby is welkom in de baby spa wanneer hij zijn navelstompje is kwijtgeraakt. Dit is meestal 1 à 2 weken na de geboorte het geval.

De Nummer ééN Baby Spa In België - Baby Spa Zwijndrecht

Om eventuele infecties zoveel mogelijk te voorkomen, is het daarom belangrijk om in ieder geval te wachten tot dit moment. Bij de meeste baby spa’s stopt de dobberpret wanneer je kleine zo’n 6 maanden oud is. De meeste baby’s worden dan te lang om goed te kunnen bewegen in de jacuzzi.

De Baby Spa - Float, Shantala, Hydrotherapie éN Wellness - Baby Spa ZoerselDe Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Turnhout


Voordelen van floaten, Een bezoek aan de baby spa is niet alleen een leuk uitje. Het levert ook de volgende voordelen op: Is er voor of na het badderen tijd voor een massage? Dan kunnen jullie door het huid-op-huidcontact tijdens de massage jullie band versterken. Tijdens het masseren komt namelijk oxytocine vrij.

Baby Spa: Ultieme Ontspanning Voor Je Kleine En Jou - Baby Spa Bonheiden

De aanmaak van het stresshormoon cortisol daalt juist. Dit leidt tot minder stress bij jou en je kindje. Goede redenen om de massage niet over te slaan! In een baby spa heb je alle tijd voor je kleine en word je niet afgeleid door je telefoon of klusjes in huis.

Zo kunnen jij en je kindje helemaal tot rust komen. Onderzoek naar het effect van de baby spa op baby’s is nog niet gedaan. Wel laat onderzoek naar het effect van watertherapie bij premature baby’s zien dat dit voor ontspanning zorgt en de groei kan bevorderen. Mogelijk heeft floaten in de baby spa dezelfde positieve effecten op je kleine.

Puur Baby Spa & Wellness - Hydrotherapie En Massages Voor ... - Baby Spa Merksem

Toch zijn er ook kritische geluiden te horen over de baby spa. Zo zou een zwemring een negatief effect kunnen hebben op de ontwikkeling van je kindje. De baby float belemmert je kind in zijn bewegingen, wat zijn lichamelijke ontwikkeling in de weg kan staan. Ook wordt door de zwaartekracht zijn nek uitgerekt en komt er een onnatuurlijke druk op zijn wervelkolom te staan.

Daarnaast kan een baby float een vals gevoel van veiligheid geven. Omdat je baby door de nekring blijft drijven, kan je aandacht voor zijn veiligheid verslappen. Dit vergroot het risico op verdrinking (baby spa). Een ander punt van kritiek is het gebrek aan lichamelijk contact. In een baby spa dobbert je kindje alleen rond.

De Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Kontich

De Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa BrechtDe Baby Spa: 10 Dingen Die Je Moet Weten - Baby Spa Hoogstraten


Daarnaast maakt een baby float het lastiger voor je baby om zichzelf te uiten door middel van lichaamstaal. Een goed alternatief is om gezellig samen met je baby te badderen. Hierbij combineer je de voordelen van het dobberen met de voordelen van huid-op-huidcontact. Wil je toch naar een baby spa? Let dan goed op of je baby zich prettig voelt.

Navigation

Home