Baby Spa Ons Klein Geluk: Kleintjes Ervaren Weer Even...

Published Oct 28, 21
5 min read

Ondek De Vele Voordelen Van Floaten Voor Je Baby - Ons Klein Geluk

Ons Klein Geluk - Baby Spa - Pretechografie - Zwangerschapsmassage - Herentals

Nederrij 48, 2200 Herentals
03 304 76 28
baby massage

Vanaf welke leeftijd naar de baby spa? Omdat het water na iedere float sessie wordt ververst, mag je baby eerder naar een baby spa dan naar een gewoon zwembad. Je baby is welkom in de baby spa wanneer hij zijn navelstompje is kwijtgeraakt. Dit is meestal 1 à 2 weken na de geboorte het geval.

Om eventuele infecties zoveel mogelijk te voorkomen, is het daarom belangrijk om in ieder geval te wachten tot dit moment. Bij de meeste baby spa’s stopt de dobberpret wanneer je kleine zo’n 6 maanden oud is. De meeste baby’s worden dan te lang om goed te kunnen bewegen in de jacuzzi.

Voordelen van floaten, Een bezoek aan de baby spa is niet alleen een leuk uitje. Het levert ook de volgende voordelen op: Is er voor of na het badderen tijd voor een massage? Dan kunnen jullie door het huid-op-huidcontact tijdens de massage jullie band versterken. Tijdens het masseren komt namelijk oxytocine vrij.

Baby Spa Ons Klein Geluk - Geniet Met Het Hele Gezin In De Baby Spa!

De aanmaak van het stresshormoon cortisol daalt juist. Dit leidt tot minder stress bij jou en je kindje. Goede redenen om de massage niet over te slaan! In een baby spa heb je alle tijd voor je kleine en word je niet afgeleid door je telefoon of klusjes in huis.

Zo kunnen jij en je kindje helemaal tot rust komen. Onderzoek naar het effect van de baby spa op baby’s is nog niet gedaan. Wel laat onderzoek naar het effect van watertherapie bij premature baby’s zien dat dit voor ontspanning zorgt en de groei kan bevorderen. Mogelijk heeft floaten in de baby spa dezelfde positieve effecten op je kleine.

Faq - Puur Baby Spa & Wellness - Ons Klein GelukOnze Diensten Zijn Floaten En Shantala Massage. - Ons Klein Geluk


Toch zijn er ook kritische geluiden te horen over de baby spa. Zo zou een zwemring een negatief effect kunnen hebben op de ontwikkeling van je kindje. De baby float belemmert je kind in zijn bewegingen, wat zijn lichamelijke ontwikkeling in de weg kan staan. Ook wordt door de zwaartekracht zijn nek uitgerekt en komt er een onnatuurlijke druk op zijn wervelkolom te staan.

Met Je Kind Naar De Babyspa Voor Quality Time? Dat Kan Ook Bij Ons Klein Geluk

Daarnaast kan een baby float een vals gevoel van veiligheid geven. Omdat je baby door de nekring blijft drijven, kan je aandacht voor zijn veiligheid verslappen. Dit vergroot het risico op verdrinking. Een ander punt van kritiek is het gebrek aan lichamelijk contact. In een baby spa dobbert je kindje alleen rond.Daarnaast maakt een baby float het lastiger voor je baby om zichzelf te uiten door middel van lichaamstaal. Een goed alternatief is om gezellig samen met je baby te badderen. Hierbij combineer je de voordelen van het dobberen met de voordelen van huid-op-huidcontact. Wil je toch naar een baby spa? Let dan goed op of je baby zich prettig voelt.

Wil je met je baby gaan floaten? Dan is het belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Het is daarom verstandig om op de volgende punten te letten: Een zwemring zorgt ervoor dat je baby veilig en vrij in het water kan bewegen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje.

Een Baby-spa, Wat Is Dat? - Ons Klein Geluk

Ook is het goed om ervaringen van andere ouders te lezen op internet. Kosten en locaties van een baby spa, Baby spa’s zijn in het hele land, maar vooral in de Randstad te vinden. De kosten van een bezoek aan de baby spa lopen uiteen van €30 tot €150. Gemiddeld kost een bezoek van een uur zo’n €60.

Baby Spa: Ultieme Ontspanning Voor Je Kleine En Jou - Ons Klein GelukBaby Spa: Laat Je Baby Floaten En Geef 'M Een Baby Massage - Ons Klein Geluk


Tips om zelf een baby spa te creëren, Ga je liever niet naar een baby spa, maar wil je je baby wel verwennen met extra ontspanning? Met de volgende tips tover je je eigen huis om in een wellnessresort voor je kleine. Door het huid-op-huidcontact komen tijdens een massage bij jou en je baby verschillende fijne hormonen vrij.

Gebruik bij het masseren een natuurlijke massageolie zonder parfum, zoals kokosolie of zuivere amandelolie. Ook in je eigen bad kan je baby heerlijk ronddobberen. Dit kan door hem met je handen te ondersteunen en langzaam heen en weer te laten drijven. Eventueel kan je een zwemring of een badmatrasje gebruiken.

Wat Is Een Baby Spa - Baby Float

Baby Spa Ons Klein Geluk (Herentals) - Hydrotherapie En Massages Voor Baby's!Baby Spa - Ons Klein Geluk: Baby Floaten En Shantala Babymassage


Wat geeft je meer het gevoel van een spa dan een zachte baddoek? Stop hem even in de droger en je kleine kan genieten van een heerlijk warme baddoek na zijn dobbersessie.

Hydrotherapie (vrij bewegen in warm water) biedt voordelen voor zowel baby als ouder. Hoe eerder je start, hoe meer voordeel je kunt behalen. Wist je dat 1 sessie al voor jouw baby een positief effect hebben op… Krampjes Reflux Obstipatie Spierontwikkeling Zelfbewust zijn Zelfvertrouwen Ontspannen Napijnen van de geboorte Uithoudingsvermogen Longcapaciteit Coördinatie Balans Zwemreflex Imuunsysteem Ontwikkeling Beter en dieper slapen Sneller groeien (door beter slapen) Gelukkiger Lachen Tijdens hun sessie in hun element Van een ontevreden baby naar blije baby in 1 sessie Goed voor baby’s met eczeem of andere huidklachten Ook geschikt voor kindjes met pegs/sondes Rustiger Band en binding tussen baby en ouder vergroot Veel baby’s hebben nog napijnen wegens de geboorte en kunnen hierdoor soms huilen wanneer ze op hun rug liggen of wanneer je de armpjes door de kleertjes doet.

Ook biedt het bij vele baby’s direct verlichting bij krampjes, obstipatie, overmatig huilen en onrust. Doordat je de ontwikkeling, door het floaten, op een hele andere wijze aan het stimuleren bent zien we bijna bij elke ouder en baby de band versterken. Daarnaast versterkt het floaten alle spieren en botten, zie je bij schrikachtige baby’s en bij baby’s in het algemeen echt hun zelfvertrouwen groeien.

Baby Spa Ons Klein Geluk - De Plek Om Helemaal Tot Rust Te Komen ...

Al bij 1 sessie zie je vaak dat je baby thuis lichamelijk nieuwe ontwikkelingen laat zien. Hoe mooi is dat! Lees hierom zeker al onze mooie reviews van gelukkige ouders die al met 1 sessie verlost waren van nare klachten bij hun baby of weer eens fijn hebben kunnen doorslapen.

Navigation

Home